Hlavné jedlá

UDON REZANCE

31. januára 2022
udon rezance

Udon rezance, tak trošku netradične. Klasické udon sú hrubé rezance z pšeničnej múky. Ja som do receptu použila rezance z rastliny konjak. Drobná zámena kľúčovej suroviny v tomto ázijskom jedle vôbec ale neubrala na chuti. Udon rezance odteraz určite zaradím medzi obľúbené hlavné jedlá.

Cestoviny z rastliny konjak sú veľmi praktické, keďže ich môžete priamo konzumovať, zároveň potešia všetkých, ktorí práve trošku striehnu na kalórie, keďže neobsahujú žiadne sacharidy, cukry ani tuky . Toto nie je moja prvá skúsenosť s týmto typom cestovín, dávnejšie som na ne náhodou narazila v bioobchode a keďže rada v kuchyni skúšam nové veci, tak som veľmi dlho neváhala a kúpila som ich. Chuťou a konzistenciou pripomínajú ryžové rezance. Môžete ich použiť v polievke, do šalátov, akokoľvek si len zmyslíte. Ja som si ich celkom obľúbila a určite to nebude teraz posledný krát, kedy som s nimi varila.

udon rezance

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ázijské jedlo bude vyžadovať veľa špeciálnych surovín, na tento recept budete potrebovať v podstate len 2 také, ktoré si myslím, že sa nevyhnutne nemusia u vás nachádzať a pôjdete si ich kúpiť, keď si budete chcieť pripraviť tento recept. Sú to spomínané cestoviny a potom huby shiitake. Huba shiitake je vraj známa ako „kráľovná húb“ , vedeli ste to? A je druhou najobľúbenejšou hubou po šampiňónoch. Okrem toho je veľmi zdravá, dobre pôsobí na tráviaci trakt, napomáha imunitnému systému, má svoje miesto v tradičnej čínskej medicíne. Takže, tento recept na udon rezance je vlastne veľmi zdravý a a ešte aj postava friendly 😀 . Takže , čo budem potrebovať a ako na to sa dozviete, keď sa presuniete trošku nižšie.

Suroviny na 2 porcie:
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g udon konjak rezancov
  • 1/2 červenej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g červenej papriky
  • menšia mrkva
  • hrsť húb shiitake
  • sezamový olej
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • zázvor
  • sezamové semienka
Suroviny na omáčku:
  • 0,5 dl sójovej omáčky
  • 0,5 dcl worcester omáčky
  • 1 PL dijon horčice
  • 1 PL jemného kečupu
  • 1 PL trstinového cukru
  • čierne korenie
Postup:
  1. Na rozohriatej a olivovým olejom vymastanej panvici orestujeme mleté hovädzie mäso. Mäso potom vyberieme po orestovaní z panvice.
  2. Cibuľu nakrájame najemno a cesnak pretlačíme cez lis. Papriku nakrájame na úzke pásiky a mrkvu nastrúhame.
  3. Takto pripravenú zeleninu potom vložíme do hlbšej panvice a opražíme do mäkka. Posypeme zázvorom, čiernym korením a štipkou soli. V závere k zelenine pridáme na štvrtiny nakrájané huby shiitake.
  4. K zelenine primiešame mäso a cestoviny.
  5. Zmiešaním všetkých surovín pripravíme omáčku, ktorou v závere polejeme cestoviny.
  6. Udon rezance nakoniec trošku polejeme sezamovým olejom a posypeme sezamovými semiačkami.
udon rezance
udon rezance
udon rezance

You Might Also Like

Preložiť