Jesenné Šaláty

ŠALÁT Z TEKVICE A PEČENÝCH JABĹK

6. novembra 2021
šalát z tekvice

November je stále mesiacom, kedy u nás v kuchyni kraľuje obľúbená tekvica. Ešte chvíľku, kým začneme pripravovať dobroty na Vianoce. Keď som si šalát fotila do insta stories, jednoznačne ste zahlasovali, že by ste chceli recept. Želania treba plniť, tak nech sa páči, tu je recept na šalát z tekvice a pečených jabĺk.

Síce som plánovala sa s vami o recept podeliť ešte začiatkom týždňa, ale časovo som tento týždeň vôbec nestíhala. Domov z práce som sa každý deň vracala celkom neskoro. Ale nevadí, lepšie trošku neskôr ako vôbec, že? Dnes, keď som bola nakupovať v potravinách, som si do košíka tiež prihodila jednu hokaido tekvicu a keby som za posledný týždeň tento šalát nerobila 2krát, určite by som si ho nachystala znovu. Z tejto bude polievka, no ale poďme na suroviny. Tak čo vyskúšate aj tento šalát z tekvice?

šalát z tekvice
Suroviny:
  • hokaido tekvica
  • cca 320 g červených jabĺk
  • špenát
  • rukola
  • bylinky
  • bazalka
  • feta (bezlaktózová)
  • cuketa
  • kuracie prsia
  • tekvicový olej
  • soľ
  • tekvicové semienka
Postup:
  1. Hokaido tekvicu nakrájame na mesiačiky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Jablká nakrájané, podobne ako tekvica, na mesiačiky, naukladáme do misky dobre vymastenej maslom a vložíme do rúry k tekvici po 5 minútach.
  3. Cuketu a kuracie prsia si opečieme na panvici.
  4. Na tanier naukladáme rukolu, listový špenát, pečenú tekvicu, jablká, cuketu a kuracie prsia. Šalát dochutíme soľou.
  5. Na záver šalát prelejeme tekvicovým olejom, posypeme fetou, lístkami bazalky a tekvicovými semienkami.
Tip:

K šalátu si opečte na panvici krajec celozrnného alebo kváskového chlebíka, jemne ho potrite troškou tekvicové oleja zmiešaného so soľou a čiernym korením a najemno nastrúhaným kozím syrom. Kúsok z takto opečeného chlebíka si môžete priamo natrhať aj do šalátu.

šalát z tekvice
šalát z tekvice

You Might Also Like

0 comments

Write a comment