Letné

ČOKOMALINOVO-BROSKYŇOVÝ KOLÁČ

9. mája 2021
čokomalinovo-broskyňový koláč

Nadýchaný, čokoládový, sladký, svieži, ovocný. Všetky tieto slová by mohli popisovať tento čokomalinovo-broskyňový koláč. Pokojne by sme ho mohli zaradiť medzi letné dezerty, môžete si ho dopriať bez akýchkoľvek výčitiek a zároveň plnohodnotne zaženie chuť na sladké. Som si istá, že bude chutiť malým aj veľkým a hlavne patrí opäť k rýchlym a nenáročným receptom. A vlastne, môžete ho napiecť dnes pre vašu mamu, ktorá má dnes sviatok.

“Mama je tvoj prvý priateľ, tvoj najlepší priateľ a tvoj priateľ navždy. “

Dnes je deň matiek. Moja mama je ten najlepší a najdobrosrdečnejší človek na svete. Niekedy si myslím, že je to anjel na zemi. Mama je človek, ktorý ľúbi bezpodmienečne, nech ste akýkoľvek, ktorý vás nikdy neoklame a vždy s vami jedná úprimne a stojí pri vás v každej chvíli tej najradostnejšej a podrží vás, keď je vám smutno alebo úzko na duši. Neviem, čo si vy predstavíte pod slovom mama, ale ja si predstavím toto, lebo toto všetko je moja mama. Má štýl a je to silná žena, verím, že toto všetko sa od nej naučím a raz budem takou mamou aj ja.

Takže v druhú májovú nedeľu, keď máme deň matiek, jednoducho nemôžeme ostať bez sladkého dezertu. A uvarte si k nemu aj dobré espresso, či capuccino alebo turka, jednoducho kávu, ktorú máte radi a vychutnáte si svoju nedeľnú chvíľku. Tak už len ten recept chýba. Ak tento čokomalinovo-broskyňový koláč vyskúšate, budem rada, ak mi dáte do komentov vedieť ako vám koláčik chutil a či sa vám podaril.

Suroviny:
  • 100 g rastlinného margarínu Alsan
  • 100 g bezlaktózovej horkej čokolady
  • 3 vajíčka
  • 100 g kokosového cukru
  • 50 g pekanových orechov
  • 50 g mletých ovsených vločiek
  • broskyňe
  • maliny
  • kakao na posypanie
  • štipka soli
Postup:
  1. V miske nad parou rozpustíme margarín a horkú čokoládu. Po roztopení necháme vychladnúť
  2. Žĺtka vyšľaháme do peny spolu s cukrom.
  3. Do takto vyšľahaných žĺtkov primiešame rozpustený margarín s čokoládou a primiešame najemno zomleté pekanové orechy a ovsené vločky.
  4. Bielka spolu so štipkou soli vyšľaháme v kuchynskom robote do pevného snehu. Zľahka primiešame do druhej hmoty.
  5. Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a krájame na tretiny. Maliny prekrojíme na polovicu.
  6. Okrúhlu formu si vopred vymažeme margarínom a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy vylejeme cesto a na vrch naukladáme nakrájané broskyne a maliny.
  7. Pečieme na programe horný a spodný ohrev asi 45 minút pri teplote 180 stupňov.
  8. Teplý koláč posypeme kakaom.
čokomalinovo-broskyňový koláč
čokomalinovo-broskyňový koláč
čokomalinovo-broskyňový koláč
čokomalinovo-broskyňový koláč

You Might Also Like

0 comments

Write a comment