Letné

MARHUĽOVÉ REZY S MRVENIČKOU

20. júla 2022
marhulove rezy s mrvenickou

Milujem letné ovocie, jahody, maliny, ríbezle, broskyne, nektárinky a samozrejme marhule. Sezónu jedného ovocia vystrieda sezóna druhého a aktuálne sa práve rozbieha sezóna marhúľ. Marhule milujem na ráno do ovocného šalátu, na dozdobenie raňajkovej kaše, vynikajúce sú aj s feta syrom, na marhuľový džem nedám dopustiť ale samozrejme, asi úplne najradšej ich mám v sladkom koláči. Napečte si so mnou marhuľové rezy s mrveničkou.

Ani príliš tvrdé, ani príliš mäkké, také akurátne marhuľky budete potrebovať na tento koláčik. Okrem tohto ovocia veľmi podstatnou surovinou je v tomto recepte maslo, pridáte ho do cesta ale aj do mrveničky. Ak obľubujete tieto mrveničkové koláčiky, tak na mojom blogu nájdete recept na domáci slivkový koláč.

marhulove rezy s mrvenickou

Takže na jeden plech s rozmerom 34×24 budete potrebovať:

  • 120 g bezlaktózového masla
  • 140 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 PL sušenej citrónovej kôry
  • 150 g hrubej špaldovej múky
  • 20 g strúhanky
  • 400 g marhúľ

Suroviny na mrveničku:

  • 60 g bezlaktózového masla
  • 120 g hladkej špaldovej múky
  • 4 PL trstinového cukru

Postup:

  1. Maslo s cukrom dobre vymiešame.
  2. Za stáleho miešania pridávame vajíčka, sušenú citrónovú kôru, múku a strúhanku.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  4. V miske si zmiešaním masla, múky a cukru vypracujeme mrveničku.
  5. Marhule si pokrájame na tenké mesiačiky.
  6. Cesto na plechu posypeme mrveničkou, na ňu poukladáme nakrájané marhule, ktoré opäť posypeme mrveničkou.
  7. Koláčik pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.
marhulove rezy s mrvenickou

You Might Also Like

Preložiť