PISTÁCIOVÉ TIRAMISU

Krémové, vláčne, kávové, trošku rumové, a pistáciové. Tak trošku netradičné tradičné tiramisu. Pravý taliansky recept sa vraj vydarí, keď presne dodržíte všetky ingrediencie a dôverujete klasickej receptúre. Ja vždy tú klasickú receptúru musím trošku „pokaziť“, pozmeniť. Baví ma vymyslieť niečo iné, niečo pridať, niečo odobrať. A tak vzniklo moje pistáciové tiramisu. Tento recept na pistáciové tiramisu som robila každý víkend za posledné 3 týždne, najprv, keď som recept prvýkrát robila, druhýkrát, keď už som mala recept otestovaný a chystala som ho mojím starým rodičom a tretíkrát, keď som recept pre vás chcela nachystať a nafotiť. A do receptu som navyše pridala nasekané pistácie. Ja síce nie som úplne milovník klasických krémových dezertov, ako krémeše, veterníky ale toto tiramisu je fakt skvelé. Má len jednu chybičku, keď ho chcete z misy elegantne naservírovať na dezertný tanierik, tiramisu musí byť dobre vychladené, aby vám vyšiel pekný rez. Recept potrebuje len málo surovín a je fakt veľmi rýchlo hotový. Ale to už dobre poznáte pri mojích receptoch. Potom stačí už len 2 hodinky vydržať, kým sa dobre vychladí a môžete maškrtiť. Zatiaľ zožal veľký úspech, tak verím, že bude chutiť aj vám. Suroviny: 500 g bezlaktózového mascarpone 4 vajcia štipka soli 90 g … Čítať ďalej PISTÁCIOVÉ TIRAMISU