PITAHAYA RAW GULIČKY

19. februára 2019
Pitahaya raw guličky
Nepamätám si kedy presne som po prvýkrát ochutnala raw dezerty, ale viem, že to bola pre mňa láska na prvé ochutnanie. Pamätám si len, že som začala testovať najprv také tie raw jablkové trubičky z bioobchodu, ktoré mali konce namočené v bielom jogurte. Teraz ich už majú aj v podobe guličiek.

Potom som objavila dnes už velmi známe raw proteínové tyčinky, ktoré boli v tej dobe veľká novinka, dali sa objednať len na internete a dnes ich nájdete v ktoromkoľvek obchodnom reťazci.
Až neskôr som začala skúšať raw koláčiky, lebo s mojimi intoleranciami lepku a laktózy to bolo častokrát jediné riešenie, keď som mala chuť na niečo koláčikové a hlavne sladké.  A zistila som, že tento raw kúsok bude asi mojou celoživotnou koláčikovou láskou. Určite čoskoro „napečiem“ aj taký. 
Teraz som sa rozhodla pre guličky. Chcela som si ich vziať so sebou na pracovnú cestu pre kolegov do Viedne. Guličky sú celkom nenáročné na prenášanie, keďže by ma čakala cesta vlakom, ale keďže sme pracovné stretnutie odložili, tak som ich priniesla svojim bratislavským kolegom a ešte niečo ostalo aj mne a mamine, keď ma bola pozrieť tento víkend. 
Mala som ešte doma pitahayu, ktorú som si kupovala, keď som omámená bacilmi vykúpila v YEME všetko ovocie, ktoré by aj náznakom mohlo obsahovať vitamín C. Keďže som ešte polku pitahaye mala v chladničke a mala som zase chuť na mlsanie, tak som si rýchlo urobila tieto raw guličky, aby som sa ešte mohla vrátiť do postele a doliečiť posledné náznaky choroby. 
A tak som vytvorila tento recept. Takže mobil do ruky a do aplikácie nakúpny zoznam si môžete napísať tieto suroviny
 
  • 1/2 pitahaye resp. 100g 
  • 80 g pohánkových vločiek 
  • 35 g kokosovej múky
  • 20 g strúhaného kokosu 
  • 3 ČL medu
  • 1 PL mletého maku
  • 1 PL kokosového oleja 
  • štipka soli
  • trošku vody 
 
na obaľovanie:
 
  • strúhaný kokos
  • karob s trstinový práškovým cukrom
  • chia semienka 
 
Postup: 
Je zase veľmi jednoduchý.
  1. Všetky suroviny dáme do kuchynského robota, vymiešame a tvarujeme guličky.
  2. V troch miskách si nachystáme strúhaný kokos, chia semienka a karob zmiešaný s trstinovým práškovým cukrom a guličky v nich obaľujeme. 
  3. Guličky potom skladujeme v chladničke. 
 
Pitahaya raw guličky
 
 
Pitahaya raw guličky
 
 
Pitahaya raw guličky
 
 
Pitahaya raw guličky

You Might Also Like

Preložiť