Letné

RÍBEZĽOVOMALINOVÝ CHLEBÍK

8. júla 2019

Milujem tieto letné svieže koláčiky, ktoré sú práve vďaka ovociu vláčne a rozpadávajú sa v ústach. Ríbezle som dostala v jedno ráno ako prekvapenie od svojej kolegynky, ktorá si deň predtým vypočula moje ódy na toto červené letné ovocie. Takže aj vďaka nej vznikol recept na tento koláčik.

Tento rok som už piekla jeden takýto ovocný chlebík. Určite ho všetci poznáte zo sociálnych sietí, lebo patrí medzi najfotografovanejšie a najoznačovanejšie sladké dobroty, bánanový chlebík. Recept som si vtedy požičala od inej foodblogerky . K ríbezliam som pridala maliny a mandle, múku, vajíčka a koláčik bol na svete.

Príprava aj celý postup je veľmi rýchly, takže stihnete ho napiecť a potom si ho nakrájať, zabaliť do misky a utekať s ním na rodinný piknik alebo na pláž k jazeru a užívať slnečné letné dni. Teda aspoň takto som si to ja predstavovala v mojej hlave, keď som tento recept vymýšľala. Aj keď ja som ho piekla v sobotu večer, priznám sa, aby som mohla využiť ranné svetlo a koláčik nafotiť.

V ten istý víkend som piekla aj marhuľový koláčik a tak, keď som ochutnávala, som porovnávala, ale nevedela som sa rozhodnúť, ktorý mi chutí viac. Ríbezle majú pre mňa len jednu nevýhodu, treba ich odstopkovať a dávať pri tom pozor, aby sa Vaša biela kuchyňa zrazu nezmenila na červenú.

Suroviny na 1 formu biskupského chlebíka:
  • 140 g rastlinného margarínu Alsan
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky
  • 80 g mandľovej múky
  • 1,5 ČL bezfosfátového kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 1 ČL Bourbon vanilkovej arómy
  • 130 g Bio kokosového cukru
  • 2 vajcia z voľného výbehu
  • 130 g ríbezlí
  • 125 g mandlí
  • 50 g mandlí bez šupky
  • 50 g mandľových plátkov
  • ríbezle na posypanie koláča
  • mandľové plátky
Postup:
  1. Alsan roztopíme na panvici.
  2. V zvlášť miske zmiešame múky, kypriaci prášok a soľ.
  3. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny a pridáme vanilkovú arómu.
  4. Všetko zmiešame dokopy ale rastlinný margarín pridáme až po vychladnutí
  5. V kuchynskom robote si nahrubo pomelieme mandle a spolu s ovocím primiešame do cesta.
  6. Vylejeme do vymastenej formy a na vrch ešte posypeme plátkami mandlí, ovocím a pečieme pri 175 stupňoch 50-55 minút.

You Might Also Like

2 komentáre

  • Reply Ela 10. júla 2019 at 22:22

    tento si upeciem, od teba mi velmi chutil! kombinacia chrumkavych mandli a kysleho ovocia v sladkom ceste je uzasna. urcite si ju este chcem pripomenut 🙂

    • Reply theveelicious 15. júla 2019 at 22:29

      velmi sa tesim, ze ti tak chutil. 🙂 Ano , tato kombinacia aj mojmu sladkemu srdcu lahodi. 🙂

    Write a comment