Jesenné

TEKVICOVÝ SLADKÝ CHLEBÍK

21. novembra 2019
Tekvicový sladký chlebík

Je tekvica ovocie alebo zelenina ? No musela som to aj ja veru googliť, aby som si bola istá, lebo tie mätúce zaradenia o melóne, baklažánoch a paradajkách ma celkom zneistili. A ešteže som si to vygooglila, inak by som Vás asi všetkých chcela presvedčiť, že je to zelenina. Takže tekvicový znamená ovocný. A tento recept bude celý len a len o tebe, tekvicový sladký chlebík.

Väčšina ľudí po zistení, že hlavnou ingredienciou koláča je zelenina alebo teda surovina, ktorú oni vnímajú ako zeleninu, začnú mať pochybnosti a už sa im ten koláčik zrazu nezdá byť až taký mňamózny. No ale keďže dilemu o tekvici sme si vlastne objasnili, tak si spokojne môžete tento sladký jesenný tekvicový chlebík upiecť a verte mi, keď si ho polejete horúcou čokoškou všetky pochybnosti pominú a už budete len premýšľať, že či si ešte môžete odkrojiť ešte jeden kúsok.

Kombinácia jesenných vôní amarantovej, pohánkovej a mandľovej múky spolu s koreninami, sušenými brusnicami a mletými orieškami. Vláčne cesto sladkého chlebíka vďaka tekvicovému pyré, banánu a mandľovému mliečku.

Ako veľká väčšina mojich receptov ani tento si nevyžaduje veľkú a komplikovanú prípravu, stačí len zmiešať zvlášť sypké a tekuté suroviny, dobre spolu premiešať a základ na tekvicový sladký chlebík je hotový. Hoci si recept vyžaduje viac ingrediencií, nezľaknite sa toho, amarantovú aj mandľovú múku môžete využiť potom aj do raňajkovej kaše, recept nájdete aj tu https://theveelicious.sk/ranajky/ranajkovo/a Aladinovo korenie od Sonentoru tiež napríklad do kávy, bude Vám krásne voňať a že vraj si toto korenie dávajú aj Arabi do kávy na zlepšenie trávenia. Tak ak si ho chcete urobiť, vytiahnite papier a pero alebo si otvorte aplikáciu v telefóne a môžete si spísať nákupný zoznam.

Suroviny:
  • 1/2 šálky alebo 50 g amarantovej múky
  • 1/2 šálky alebo 50 g pohánkovej múky
  • 1/4 šálky alebo 30 g mandľovej múky
  • 1/4 šálky alebo 30 g zomletých jemných ovsených vločiek
  • 50 g najemno zomletých lieskových orieškov
  • 2 ČL sódy bikarbóny
  • 20 g tapiokového škrobu
  • 1 ČL bezfosfátového kypriaceho prášku
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 1 ČL Aladinovho korenia Sonnentor
  • 3 PL kokosového oleja
  • 1 PL agávového sirupu
  • 2 PL bio kokosového cukru
  • 3 PL Alpro nesladeného mandľového mlieka
  • pyré z 1 stredne veľkej hokaido tekvice (asi 150g)
  • pyré z 1 zrelého väčšieho banánu
  • za hrsť brusníc
  • 2 ČL jablčného octu
  • horká čokoláda
  • mleté lieskové orechy
  • 1 ČL kokosového cukru
Postup:
  1. Hokaido tekvicu si najprv očistíme, nakrájame a dáme ju piecť. Po dopečení ju spracujeme na tekvicové pyré.
  2. Do misky najprv nasypeme všetky sypké suroviny. Dobre premiešame.
  3. Do sypkej zmesi pridáme olej, agávový sirup, kokosový cukor, mlieko, ocot, pyré tekvicové aj bánanové. Premiešame dohladka, aby sa spojili všetky suroviny a nakoniec vmiešame sušené brusnice.
  4. Formu vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri 175 stupňoch.
Tekvicový sladký chlebík
Tekvicový sladký chlebík
Tekvicový sladký chlebík

You Might Also Like

0 comments

Write a comment