Letné

PEKANOVÁ ZMRZLINA S VLAŠSKÝMI ORECHAMI

14. mája 2020
Pekanová zmrzlina

Čas beží neúprosne rýchlo a je to už takmer rok, čo som písala na blog 2 recepty na zmrzlinu, vegánsky slaný karamel a čokoládovo-banánovú. Článok mal veľmi výstižný názov, zmrzlinová láska, lebo ja tu zmrzku fakt veľmi ľúbim. Zmrzlina je jednoducho láska.

Baví ma robiť si domácu zmrzlinu, ale aj objavovať nové podniky, či dať si obľúbené príchute v zmrzlinárňach, ktoré dobre poznám a nedám na ne dopustiť. Inak, keď sme pri tom, minulý víkend som práve takéto nové miesto objavila, teda nie sama, zobral ma tam môj drahý, zmrzlináreň Scoop ( http://scoop.sk/ ) v Žiline, a dala som si tam asi najlepší slaný karamel, aký som kedy jedla. Vtedy ma napadlo, že asi ešte predsa len musím vyšperkovať svoj recept na túto zmrzku.

Všetci, čo ma dobre poznajú, vedia, že milujem všetko čo má niečo spoločné s orechami. Milujem orechy v raňajkovej granole, na slano v šalátoch, orieškové pestá, maslá a keď som dostala chuť zase na domácu zmrzku, ani som nepremýšľala a vedela som, že musím urobiť nejakú orieškovú. Pekanovú s vlašskými orechami. Nebudem klamať, nemala som doma všetky suroviny, nerobila som zmrzlinu zo zásob, čo je dnes, v čase korona pandémie, trendom, ale cielene som si v obchode nakúpila všetko, čo som do receptu potrebovala a išla som na to. Na zmrzku tých surovín nepotrebujete veľa a je pomerne rýchlo hotová, ak máte doma zmrzlinovač. Keď nie, tak použijete postup s premiešavaním po každých 30 minútach, aby ste sa vyhli vytváraniu kryštálikov. Inak, keby ste hľadali predošlé recepty, tak nájdete ich tu: https://theveelicious.sk/letne/zmrzlinova-laska/ . Ak máte zrmzlinu radi sladšiu do vegánskeho slaného karamelu si kľudne pridajte viac agávového sirupu.

Suroviny:
  • 60 g pekanových orechov
  • 60 g vlašských orechov
  • 30 g rastlinného margarínu Alsan
  • 2 zmrazené banány
  • 3/4 šálky kokosového mlieka (asi 370 ml)
  • 370 ml kokosovej smotany na šľahanie
  • kokosový cukor
  • med
  • vajíčko
Postup:
  1. Na panvici rozpustíme rastlinný margarín.
  2. Na rozpustenom margaríne opražíme do chrumkava nasekané pekanové a vlašské orechy.
  3. Po krátkom pražení, ich posypeme kokosovým cukrom a premiešame.
  4. V robote rozmixujeme zmrazené banány na jemno. (pred mixovaním si ich treba z mrazničky vybrať, aby neboli úplne tvrdé)
  5. V miske premiešame mlieko, smotanu na šlahanie, rozmixované banány a nasekané opražené oriešky.
  6. Všetky suroviny dobre premiešame a nakoniec vmiešame med.
  7. Chladiacu misku vyberieme po 8 hodinách z mrazničky, na pár minút pustíme na prázdno, aby sa nám zmes neprilepila o steny chladiacej nádoby.
  8. Na koniec celú zmrzlinovú zmes pridáme do zmrzlinovača.
  9. Dáme do mrazničky a nejaký čas pred podávaním vyberieme, aby sa zmrzlina dobre naberala.
pekanová zmrzlina
pekanová zmrzlina
pekanová zmrzlina

You Might Also Like

Preložiť