Polievky sú na jeseň ako stvorené. Jeseň je po lete ročným obdobím, keď sa snažíme jedlom zahriať a ak nie ste práve čajoví, tak najlepšie je na to práve polievka. Tie krémové sú moje najobľúbenejšie, keď si naložíte plný tanier ešte Vás aj príjemne zasýtia. A aká by to bola jeseň, keby na stole chýbala tekvicovo-batátová polievka.

Tekvica je základom mojej jesennej kuchyne. Stačí pridať zopár zaujímavých ingredienciíi a zaujímavý tekvicový recept je na svete. Okrem jej všestranného využitia, či už na sladko v koláčikoch alebo na slano, mám na nej rada aj jednoduchosť prípravy a hokaido tekvicu nemusíte ju ani šúpať. Stačí ju len nakrájať, opražiť trošku na cibuľke a zaliať vývarom. Kým sa tekvica v hrnci varí, stačíte si ešte poumývať a poutierať riad a upratať ten neporiadok v kuchyni. Potom stačí len recept dokončiť a môžete si urobiť príjemný víkendový obed alebo aj večeru. Recept na túto polievku je môj posledný, myslím pre tohtoročnú jesennú sezónu a teraz už budú nasledovať len tie vianočné. Tak poďme sa teda pozrieť, že čo budete potrebovať.

Suroviny:
- 1 hokaido tekvica
- 1/2 väčšieho batátu ale 1 strednej veľkosti
- rastlinný margarín Alsan
- 200 ml ryžovej smotany na varenie
- 500 ml vývar
- cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- muškátový oriešok
- zázvor
- kurkuma
- tekvicový olej
- tekvicový semienka
Postup:
- Tekvicu rozkrojíme napoly, vyberieme z nej semiačka a nakrájame na kocky . Batát ošúpeme a podobne nakrájame na kocky alebo na plátky hrubé asi 1 cm.
- Na hlbokej panvici alebo v hrnci si rozpustíme na plátky nakrájané maslo a opražíme cibuľku do sklovita.
- Pridáme na kocky nakrájanú tekvicu a batáty a krátko opražíme. Zalejeme vývarom a varíme na miernom ohni do zmäknutia, približne 20 minút .
- Uvarenú tekvicu a batáty rozmixujeme ponorným mixérom do hladka, pridáme smotanu na varenie, premiešame, krátko ešte povaríme a dochutíme soľou, čiernym korením a ostatnými koreninami.
- Polievku naberieme do hlbokých tanierov, polejeme lyžičkou tekvicového oleja, posypeme tekvicovými semienkami a dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť. 🙂



3 komentáre
Urinalysisexamine sediment see AKI cialis generic reviews
buy accutane no rx cialis 5mg Buy Atomoxetine Online
tadalafil cialis Your mastery of this material and your analysis of the words in the section on Sufxes and Terminology will increase your medical language vocabulary.