Nezaradené Raňajky

MRKVOVÁ POMAZÁNKA

30. apríla 2020
karotkova pomazanka

Prvý blogový recept na pomazánku. Ale raz to už muselo prísť, keďže som sa začala v poslednej dobe vyžívať v kváskovaní a vypekaní domáceho pečiva. V úplnej izolácií a v práci z home officu sa kváskuje jedna radosť, keď ste doma, poľahky sa dajú dodržať všetky tie časové odstupy jednotlivých kváskovacích fáz. A to pečivo si treba predsa niečím natrieť, najlepšie domácou mrkvovou pomázankou.

Ja mám v poslednej dobe veľkú chuť na mrkvu, len tak si ju ošúpať a hryzkať s domácim humusom alebo guacamole. Možno sa tak podvedome pripravujem zásobou vitamínu A na prichádzajúce leto. No ale, keď ja mám na niečo chuť, som ako neriadená strela, keď nakupujem v potravinách, nakúpim toho viac, lebo, čo keby náhodou. A tak som zrazu mala aj väčšiu zásobu mrkvy v chladničke.

Príprava mrkvovej pomazánky je úplne nenáročná a podľa mňa ju dokážete pripraviť z domácich zásob, keďže v týchto časoch epidémie varíme veľakrát práve zo zásob. Môj recept je v bezlaktózovej verzii, ale keď s laktózou nemáte žiaden problém maslo Alsan, môžete nahradiť tradičným a sójovú pomázanku kľudne napríklad Lučinou. Takže, na mrkvovú pomazánku budeme potrebovať:

Suroviny:
  • 1 1/2 ošúpanej mrkvy
  • 1/2 PL masla Alsan
  • 1/2 ČL kari korenia
  • trošku soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vanička sójovej pomázanky od Lunteru (neochutená)
  • 2 PL nasucho opražených tekvicových semiačok
  • trošku tekvicových semiačok na dozdobenie
  • petržlenová vňať
Postup:
  1. Najprv si na masle osmažíme nastrúhanú mrkvu.
  2. Tekvicové semiačka si osmažíme na sucho na panvici.
  3. Keď mrkva vychladne, pridáme všetky ostatné suroviny a všetko dobre premiešame.
  4. Dozdobíme ešte tekvicovými semiačkami a čerstvou petržlenovou vňaťou.
  5. Natrieme na chlebík.
mrkvova pomazanka
mrkvová pomazánka
mrkvová pomazánka

You Might Also Like

Preložiť