Hlavné jedlá Šaláty

EXOTICKÝ ZIMNÝ ŠALÁT

1. februára 2019
Exotický zimný šalát
Je pre mňa vždy zaujímavé ako na prvý pohľad neskombinovateľné potraviny môžu spolu ladiť, chuťou, vôňou alebo po vizuálnej stránke. Presne takúto kombináciu pre mňa predstavuje aj tento šalát. Pečený karfiol, na panvici opečený baklažán, uvarená červená šošovica a na vrch ešte aj ovocie, semienka z granátového jablka. Napadlo by Vás pripraviť šalát z takto namiešaných surovín?

Ja sa rada inšpirujem pri vytváraní alebo dotváraní nových receptov inými kuchármi, blogermi, je to úžasná inšpirácia a vždy mi napadne niečo nové a tak vlastne vznikal aj tento recept. 
Aby šalát nebol suchý, vymyslela som k nemu omáčku z arašidového masla a kokosového oleja. 
Myslím, že je to taký veselý šalát, tak ak máte trochu pochmúrnu náladu z tohto zimného počasia a už sa neviete dočkať jari, tak si môžete zdvihnúť náladu týmto exotickým zimným šalátom. Urobte si radšej viac, aby ste mali do zásoby dobrú náladu. 
Tak čo budeme potrebovať ? 
 
Suroviny na 3 porcie: 
 
  • 1menší karfiol 
  • 1 baklažán 
  • 50 g červenej šošovice 
  • zrnká z polovice granátového jablka
  • 1 PL sójovej omáčky TAMARI
  • čerstvý koriander
  • soľ 
  • čierne korenie
  • olivový olej 
 
Suroviny na omáčku:
  • 2 PL arašidového masla Yori
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 PL jablkového octu
  • 1 veľký strúčik cesnaku 
 
Postup: 
  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, teplovzdušný program. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme hlávky karfiolu, polejeme tamari omáčkou, olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením. Karfiol pečieme približne 30 minút.
  2. Medzitým si na panvici opečieme baklažán, ktorý sme jemne dochutili podobne ako karfiol.
  3. Červenú šošovicu stačí povariť v jemne osolenej vode asi 15-20 minút.
  4. Keď upečený karfiol s opekaným baklažánom a varenou šošovicou vychladnú, môžeme ich premiešať, preliať arašidovou omáčkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín (kokosový olej si treba zahriať na panvici, tak aby bol kokosový olej tekutý, ale netreba ho zbytočne prehrievať , len do bodu varenia, kým bude tekutý).
  5. Šalát nakoniec posypeme zrniečkami granátového jablka, lístkami čerstvého koriandra a môžeme podávať. 
 
Exotický zimný šalát
 

You Might Also Like

0 comments

Write a comment