Krémové polievky ako súčasť hlavného jedla na obed, večeru alebo aj ako hlavné jedlo. Tento typ polievky patrí k mojim najobľúbenejším jedlám, nielen pre rýchlosť a jednoduchosť prípravy, ale naviac sú aj veľmi zdravé. A hlavne tráviaci systém, aj taký menej poslušný ako ten môj, si s nimi ľahko poradí.
Ešte stále je sezóna medvedieho cesnaku. Naposledy, keď som robila pesto, som mala trošku problém ho zohnať ale od toho momentu mám pocit, že všade, kde sa obzriem je ho plno.
Príprava tejto polievky je pomerne nenáročná a stačí vám na ňu len zopár surovín, som si istá, že skoro všetky máte doma v špajzi alebo v chladničke.
Suroviny:
- 1,5 veľkého sladkého zemiaku
- 2 plátky rastlinného margarínu ALSAN
- 700 ml vody
- hrsť medvedieho cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- ryžová smotana
Postup:
- Na panvici si najprv osmažíme na rastlinnom margaríne zemiaky, ktoré potom zalejeme vodou. Zemiaky varíme do zmäknutia, pridáme nakrájané lístky medvedieho cesnaku.
- Polievku trošku pomiešame a rozmixujeme.
- Na zjemnenie dolejeme smotanou a dochutíme, soľou a čiernym korením.