Hlavné jedlá

PEČENÝ SUMČEK S BYLINKOVÝMI SLADKÝMI ZEMIAKMI

9. marca 2019
Pečený sumček s bylinkovými sladkými zemiakmi
Mám za sebou veľmi inšpiratívny a krásny “ženský” víkend, v piatok sme my ženy oslavovali náš deň. Bolo krásne vidieť ako skoro všetky ženy chodili v piatok s kvetom v ruke, v kaviarni ste dostali od čašníka tulipán a na sociálnych sieťach sme sa spoločne prepojili a želali sme si krásny deň. 

V sobotu som  sa zúčastnila jednej koferencie, kde som si len opätovne potvrdila, aké sme my ženy skvelé a že vlastne všetky tu máme svoje miesto a tento svet by bol bez nás celkom smutný. Ja to už teda tvrdím celkom  dlho, ale viete čo, veľmi ma baví byť ženou a robiť všetky tie ženské práce v domácnosti (dobre, priznávam, nemám rada umývanie okien) a hlavne najviac milujem čas strávený v kuchyni. Ale prečo to všetko píšem, pamätáte ako som sa Vám na instagrame zdôverovala s lenivosťou mojich posledných dní?, tak som sa odhodlávala celý týždeň, že Vám sem už konečne postnem recept na tohoto pečeného sumčeka s bylinkovými sladkými zemiakmi. 
Nie je to úplne nový recept, ja už som podobne rybku robila, ale rozhodla som sa recept trošku upragdnuť a hlavne tie food fotky si zaslúžili tiež trošku upgrade. Tak, ak by ste si chceli urobiť ľahký obed alebo večeru, môžete vyskúšať tento recept, je nenáročný na suroviny ale aj na čas.  
 
Suroviny na 2- 3 porcie : 
  • 350 g sumčeka afrického 
  • kokosový olej
  • plátky rastlinného margarínu Alsan
  • 1 PL ryžovej múky
  • 1 KL sladkej údenej papriky
  • 1 KL rímskej rasce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká hrsť šalátovej zmesi (rukola, mangold, červená repa, špenát)
  • 1/2 zrelého avokáda
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 2 veľké sladké zemiaky
  • grilovacie korenie 
  • rasca celá 
  • provensálske korenie 
Postup: 
  1. Zapekaciu misku si naolejujeme kokosovým olejom.
  2. Sumčeka zasypeme zmesou z ryžovej múky, údenej papriky a rímskej rasce. Trošku z tejto zmesi si odložíme bokom.  Rybku uložíme do vymastenej zapekacej misky a na vrch dáme plátky rastlinného margarínu, pečieme pri 200 stupňoch 20 minút.
  3. Medzitým si na panvici krátko opečieme prelisovaný cesnak, šalátovú zmes a nakrájame avokádo. 2 vajíčka vyšľahame so soľou a troškou múčnej zmesi, ktorú sme nepoužili pri obaľovaní rybky.
  4. Keď sa ryba po 20 minútach dopiekla, na vrch dáme avokádovo šalátovú zmes a zalejeme ešte vajíčkami. Dopekáme krátko, 5 až 8 minút.
  5. Sladké zemiaky sme si nakrájali na štvrtinky, premiešali s koreninami a piekli na grilovacom programe pri teplote 250 stupňov  asi 30 minút. 
 
Pečený sumček s bylinkovými sladkými zemiakmi
 

You Might Also Like

0 comments

Write a comment