Letné

STEAK Z TUNIAKA S OPEKANOU ZELENINOU

29. júna 2019

Priznám sa, že k tomuto receptu nemám pripravený žiadny špeciálny, môj, príbeh z kuchyne. Ale možno ste si už všimli, že som na blog pridala novú kategóriu letných receptov. Postupne sem budem pridávať všetky, môjmu srdcu blízke, recepty.

Niektoré pre igrediencie tradičné pre toto ročné obdobie, niektoré pre rýchlosť prípravy, niektoré preto lebo mi pripomínajú detstvo a prázdniny u babičky. Teda aspoň pevne verím, že sem stihnem pridať všetky, ktoré mám na pláne. V poslednej dobe totiž celkom bojujem s problémom, že deň je príliš krátky alebo možno je deň akurát dlhý, len moje plány a to do liste sú priliš dlhé. V každom prípade tento recept Vám zaberiem len pár minút a máte ľahký rýchly letný obed alebo večeru. No a veď viete, že aká je táto rybka zdravá, o tom Vás tu určite poučovať nemusím.

Tak radšej pozrite nižšie suroviny, postup a potom už len dobrú chuť.

Suroviny na 2 porcie:
  • arašidový olej
  • Bio rastlinný margarín Alsan
  • 2 stredne veľké šalotky
  • 2 stredne veľké cesnakové strúčiky
  • 800 g zeleniny: cuketa, červená paprika, baklažán, zemiaky
  • bio lúpané paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • čersta bazalka
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 2 dcl suchého bieleho vína
  • steaky z tuniaka
  • tapenáda z čiernych olív
Postup:
  1. Najprv si na panvici rozohrejeme olej a potom vsypeme na jemnejšie nakrájanú šalotku. Opečieme ju krátko a pridáme zvyšnú nakrájanú zeleninu. Cuketu, spolu s baklažánom nakrájame na kocky, ak sú príliš veľké prekrojíme ich ešte na polovicu. Papriku nakrájame na hrubšie a kratšie pásy.
  2. Takto nakrájanú zeleninu podlejeme bielym vínom a trošku povaríme, kým sa nevyparí alkohol.
  3. Podľa hustoty, ktorú preferujeme, pridáme lúpané paradajky a varíme až do zmäknutia zeleniny.
  4. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a posypeme najemno nakrájanou čerstvou bazalkou a petržlenovou vňaťou.
  5. Na panvici si rozpustíme Alsan a krátko opečieme steaky z tuniaka. Pričom si dávame pozor, aby tuniak zostal v stred ružovkastý.
  6. Zemiaky, ktoré sme si predvarili, sme si nakrájali na stredne hrubé kolieska a opiekli ich na panvici. Môžeme posypať troškou sladkej papriky alebo zmesi grilovacieho korenia.
  7. Hotové jedlo ešte môžeme posypať čerstými bylinkami a na vrch tuniaka dáme olivovú tapenádu.

You Might Also Like

0 comments

Write a comment