Letné

MINI VICTORIA TORTIČKY

20. júla 2019

Recept na tieto nahé mini Victoria tortičky je krásne jednoduchý a hotové tortičky chutia jednoducho ako sladké nebíčko v papuľke. Ak si k nim doprajete aj šálku kávy alebo teplého čaju, nebude Vám k šťastiu už chýbať v ten moment vôbec nič.

Zmiešať vo veľkej miske suroviny na korpus; z masla, cukru a trošky tvarohu stačí vyšľahať jemný krém, doplniť hustou vrstvou domáceho hustého džemu a dozdobiť ovocím, tak jednoducho sa pripravuje táto klasická maslová tortička, ktorá je pôvodom z Anglicka. V Anglicku ju vraj nájdete v každej kaviarničke, cukrárni, či pekárstve. Ja však verím už dlho tomu, že nie je nad to, čo je domáce.

Ľahký maslový korpus so sladkou plnkou rovnakého základu, kombinácia chutí kyslastého džemu a drobného ovocia, rýchla a nenáročná príprava, aj pre toto vraj táto torta patrí k najobľúbenejším múčnikom. Každý si ju môže prispôsobiť podľa svojich chutí, kedže maslový krém môžete vymeniť za domácu našľahanú plnku, džem môže byť jahodový, malinový a ak chcete môžete ju dozdobiť ovocím ako som to urobila ja.

Ak by ste si chceli napiecť moju verziu tohoto dezertu, tak všetky ingrediencie a postup nájdete nižšie. A viete čo, tortičky sú aj vegánske, keďže som ich pôvodne piekla na piknik s mojou kamoškou, ktorá je vegánka. Tak prečo neosladiť život aj jej.

Suroviny na 2 formy s priemerom 12 cm a 2 s priemerom 9 cm:
  • 300 ml sójového mlieka
  • 1 PL jablčného octu
  • 325 g špaldovej celozrnnej múky
  • 200 g práškového trstinového cukru
  • 150 g rastlinného margarínu Alsan
  • 2 ČL extraktu z bourbon vanilky
  • 1 ČL bezfosfátového prášku na pečenie
  • domáci egrešový džem (ja som použila džem zn. Lovely food, kúpila som ho na tradičnom sobotnom trhu v Starej tržnici, ale kúpite ich napríklad aj v sieti Yeme)
Suroviny na krém:
  • 100 g rastlinného margarínu Alsan
  • 150 g práškového trstinového cukru
  • 1 ČL extraktu z bourbon vanilky
  • 25 g rastlinného tvarohu zn. Hiel

na dozdobenie ríbezle, maliny, jahody

Postup:
  1. Do mlieka nalejeme jablčný ocot a necháme ho postáť pár minút.
  2. V miske zmiešame ostatné suroviny na korpus a pridáme mlieko s jablčným octom.
  3. Dobre vymiešame metličkovým mixérom ale dávame si pozor aby sme zmes na korpus neprešľahali.
  4. Formičky vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozdelíme do 3 foriem.
  5. Dáme piecť do rúry na program spodného a horného ohrevu pri teplote 180 stupňov na 45 minút.
  6. Medzitým si do misky preosejeme práškový cukor, pridáme Alsan, vanilový extrakt, tvaroh a znovu dohladka vymiešame metličkovým mixérom.
  7. Upečené korpusy narežeme nožom a pomocou nite rozdelíme korpus pozdĺžne na polovicu.
  8. Spodnú časť rozpoleného korpusu potrieme džemom a na vrch ktorého natrieme v hrubšej vrstve maslový krém a ovocie. Maliny a jahody som si predtým nakrájala na polovice. Prikryjeme potom druhou vrstvou korpusu.
  9. Na vrch opäť natrieme krém a dozdobíme ovocím.

Ak si tortičky napečiete budem rada, ak mi dáte vedieť, ako sa Vám podarili alebo ako Vám chutili do komentu pod príspevok.

You Might Also Like

0 comments

Write a comment