Hlavné jedlá Jesenné

PEČENÁ HOKAIDO TEKVICA S KURACÍM MäSOM

28. októbra 2020
Pecena tekvica

Sezóna tekvice je v plnom prúde. Tekvica hokaido neodmysliteľne patrí k jeseni, farbou, vôňou, jej celkovým vzhľadom, keďže hýri farbami jesenných listov. Má veľmi veľa benefitov pre náš organizmus a pri varení ma jeden obrovský benefit, nemusíte sa trápiť s jej šúpaním. Naopak bola by to obrovská škoda, keďže šupka obsahuje veľmi veľa benefitov.

Odroda hokaido pochádza z Japonska, kde ju pôvodní obyvatelia pestovali práve na ostrove Hokaido. Obsahuje veľa vitamínu A, draslíka, železa, vlákninu a zároveň obsahuje aj málo kalórií, preto sa ju nebojte pripraviť na rôzne spôsoby aj teraz, počas lockdownu, keď máte možno menej pohybu.

Všetci určite poznáte tradičnú hokaido polievku. Ja som tentokrát tekvicu upiekla spolu s paprikou, cherry paradajkami a cibuľou. Ale mám ďalšie nápady na recepty, aj na sladko. Tentokrát som ale pripravila recept na hlavné jedlo, pečená zelenina s kuracím mäskom. Ako ste u mňa zvyknutí je to jednoduchý, časovo nenáročný recept. Stihnete si pri jeho príprave určite upiecť aj nejaký dobrý tekvicový koláč, napríklad môj tekvicový sladký chlebík, ktorý som piekla minulý rok v novembri. Ak by ste si ho chceli napiecť, ale nechce sa Vám hľadať recept, tak prikladám link s receptom .A inak, ešte mám pre vás jeden sladký tekvicový recept, ktorý som piekla tento víkend a mal veľký úspech.

Suroviny:
  • 1 stredne veľká hokaido tekvica
  • 1 stredne veľká červená paprika
  • 12 cherry paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • 10 ml tekvicového oleja
  • olivový olej
  • 2 kuracie prsia
  • čierne korenie
  • soľ
  • tekvicové semienka
  • pažítka na posypanie
  • bylinky na posypanie zeleniny
Postup:
  1. Hokaido tekvicu so šupkou nakrájame na mesiačiky.
  2. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, program dolný a horný ohrev a plech vystelieme papierom na pečenie.
  3. Tekvicu poukladáme na vystlaný plech, posolíme, okoreníme a pofŕkame lyžicou tekvicového oleja.
  4. Pečieme asi 20-30 minút .
  5. Keď sa tekvica dopiekla, do rúry dáme piecť na prúžky nakrájanú červenú papriku, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a celé cherry paradajky. Dochutíme soľou, štipkou čierneho korenia a bylinkami podľa chuti.
  6. Pečieme asi 20 minút.
  7. Na panvici opečieme kuracie mäso, ktoré sme si nakrájali na väčšie kúsky.
  8. Pečenú zeleninu s kuracím mäsom na tanieri posypeme tekvicovými semienkami, pažítkou a pofŕkame ešte zvyškom tekvicového oleja.

Tip: Tekvicové semienka si nemusíte kupovať v obchode, ale môžete opiecť tie, ktoré Vám ostali pri vydlabávaní dužiny hokaido tekvice.

Pecena tekvica
Pecena tekvica
Pecena tekvica

You Might Also Like

0 comments

Write a comment